Daar is de Lente! 🌱 3 concepten waarvan je begint te stralen! ☀️

Zag jij ze ook? Ik zag deze week de eerste krokussen in bloei staan! En ook onze amandelboom had prachtige roze bloesems! Allemaal tekenen dat de lente op komst is! Dat wil ik ook zeggen dat ik stilaan begin aan één van de drukste periodes van het jaar. Het communie / lentefeest seizoen! Maar ook alle toekomstige ouders van een lentekindje komen op bezoek voor het uitwerken van hun geboorteconcept! Heb jij nog inspiratie nodig? Lees dan zeker verder, want ik je hieronder enkele concepten waarvan jij net zo gaat stralen als de eerste lentezon! ☀️

Fleurige bloemen

Als je het woord lente zegt tegen mij denk ik meteen aan bloesems. Combineer dit met een vleugje acrylverf en je krijgt het prachtige concept van Lisse. De verschillende kleuren maken van dit geboortekaartje een fleurig kaartje!

De bloementjes vormden de rode draad van dit concept. Voor bedankjes kozen we voor:

 • Een bloementhee waarin de verschillende kleurtjes terugkwamen. Bij het maken van deze thee, geniet je van de heerlijke geur.
 • Zaadbommen in bijpassende kleuren. Wanneer je deze zaadbommen weg gooit en deze water geeft komen hier prachtige bloemen waar vlinders en bijen verzot op zijn!
  Tip: Als alternatief zou je hier ook kunnen gaan voor bloemenzaad.
 • Honing van wilde bloemen met honinglepeltje. Super lekker in warme melk of thee.

Stralende zon en gras

Ik kan zo genieten van de eerste lente zon. Onder een dekentje (want het is vaak nog net iets te koud) met de laptop aan de tuintafel werken. De tuin en het terras klaar maken voor het nieuwe seizoen. Eén van de taken om de tuin klaar te maken is het gras maaien.

De stralende zon en gras papier (ja wist je dat van gras en stro papier wordt gemaakt?) vormden de rode draad voor het communie concept van Cis:

 • De uitnodigingen werden gedrukt op het ecologische graspapier.
 • Voor de bedankjes kozen we papier van mais en stro.
 • We werkten een huisstijl uit die de favoriete hobby en droomlocatie van Cis uitstraalden. Skaten onder de stralende zon van het skate paradijs “Venice Beach”.

Let love grow!

Het meest typerende aan de lente is waarschijnlijk wel de start van het nieuwe leven. Van de plantjes die uit hun winterslaap komen en opnieuw beginnen groeien.

Je had het misschien al door, maar ik haal veel van mijn inspiratie uit de natuur. Ik probeer zowel de verpakking als de bedankjes zelf zo duurzaam mogelijk te maken. Bij het huwelijksconcept van Lana en Stef werd dit dan ook de rode draad:

 • Handgeschept (gerecycleerd) papier geeft een romantisch karakter aan je drukwerk.
 • Plantjes als bedankje die meegroeien met de liefde. Het bedankje waar men nog jaren plezier aan heeft!
  Tip: Vetplantjes en cactussen zijn helemaal niet duur! Daarnaast hebben ze als voordeel dat je ze heel gemakkelijk in leven kan houden.
 • Kaarsjes van koolzaadwas, het Europese, milieuvriendelijke alternatief voor de Amerikaanse sojawas met dezelfde goede eigenschappen. Koolzaadwas is volledig natuurlijk en vegan.

Heb jij net zoveel zin in de lente als mij na het bekijken van deze concepten? Laat die zonnige lentedagen dan maar komen!

Heb jij deze lente ook iets te vieren?

Boek dan snel een kennismakingsgesprek!

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek luister ik naar jullie wensen en hoe ik jullie hierbij kan helpen. Ik bespreek en toon jullie de verschillende mogelijkheden.

Enkele dagen na het gesprek krijg jij een vrijblijvende offerte in je mailbox. Zo heb jij een duidelijk overzicht van de kosten van het totaalconcept en zijn er geen verrassingen achteraf!


Liesbeth achter laptop