3 tips om familieleden te overtuigen voor weg te stappen van de traditionele suikerboon! 🪄

Heb jij familieleden die overtuigd zijn dat men bij een geboorte of huwelijk suikerbonen moet geven? Maar wil jij stiekem toch iets anders als bedankje? Ik geef je enkele tips hoe je hen kan overtuigen!

Familietradities… . Bij mij roepen ze steeds een dubbel gevoel op. Sommige van de tradities vind ik fantastisch en zou ik voor geen geld ter wereld willen missen. Zoals het op donderdag frietjes eten bij mijn ouders. Of wanneer je jarig bent mag jij kiezen wat we die dag eten.

Maar er zijn er toch die ik het liefst zo snel mogelijk zou willen afschrijven. Tijdens je communie draag je witte kleren. (En toen stond ik daar bij mijn eerste communie volledig in het wit… .) En andere klassieker is de doopsuiker of bruidsuiker.

Wie heeft er in zijn familie geen familielid die vindt dat een geboorte of trouw niet kan zonder de klassieke suikerboon? Liefst van al nog in het babyroos of babyblauw of een maagdelijk wit doosje? Check! Bij mij was dit mijn schoonmoeder. Heel hippe en moderne dame, maar niet op gebied van suikerbonen. Herkenbaar?

Met deze tips overtuig je ook de meest hardnekkige “traditionele” familieleden en doe je toch je eigen zin!

Tip 1: Vertel hun de voordelen. 

Onbekend maakt onbemind. Leg hen uit waarom jij niet voor suikerbonen wil
gaan maar voor bijvoorbeeld een plantje in een gepersonaliseerd potje. Pas
dit toe op hun leefomgeving. 

Bijvoorbeeld: Wat doe jij met een doosje suikerbonen? Je eet de suikerbonen
op en de verpakking beland in de vuilbak. Maar wat doe je met een plantje
dat je krijgt? Je draagt hier zorg voor en elke keer als je naar het plantje kijkt
denk je aan de persoon waarvan je het gekregen hebt.

DSC05443 bewerkt 3
DSC05645 bewerkt 4

Tip 2: Steek de suikerboon in een nieuw jasje.

Omdat suikerbonen traditioneel zijn, wilt niet dit zeggen de verpakking ervan ook traditioneel moet zijn. Je kan een verpakking gebruiken zoals een leuk zakje of glazen potje dat men later nog kan hergebruiken voor iets anders. Werk het potje af met een leuke sticker of met droogbloemen om het een leuke toets te geven.

Op moment van schrijven hebben grote suikerboon leveranciers ook allerlei leuke kleuren en patronen in hun gamma van suikerbonen. Sommige experimenteren momenteel zelfs met verschillende vormen of smaken.

Tip 3: Toon hun de alternatieven! 

Veranderingen zijn moeilijk… . We zijn vaak zo vastgeroest aan gewoontes dat wanneer we veranderen we eerst door een fase van weigering en protest gaan.

Maar vaak als we dan de nieuwe gewoontes of in dit geval nieuwe alternatieven leren kennen. Kunnen we ons hier helemaal in vinden en willen we niet meer naar het ouden!

Toon daarom de persoon alternatieve mogelijkheden die jij leuk vindt. Maak een leuk moodboard of Pinterest bord aan en toon hun de alternatieven. Benadruk bij elk alternatief de voordelen.

Bijvoorbeeld: Is de persoon iemand die van geurtjes en zeepjes houdt? Benadruk terwijl ze haar handen wast hoe leuk het zou zijn als je zeepjes met de naam of namen gegraveerd in geeft. Zo rijk je telkens de heerlijke geur als je je handen wast en denk je aan dat leuk trouwfeest of schattig babybezoekje. Daarnaast is het ook nog een bruikbaar bedankje dat niet in de vuilbak of achteraan in de schuif van de livingkast beland.

DSC05443 bewerkt 3

Heb jij wat extra overtuigingskracht nodig?

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek luister ik naar jullie wensen en hoe ik jullie hierbij kan helpen. Ik bespreek en toon jullie de verschillende mogelijkheden.

Enkele dagen na het gesprek krijg jij een vrijblijvende offerte in je mailbox. Zo Heb jij een duidelijk overzicht van de kosten van het totaalconcept en zijn er geen verrassingen achteraf!

DSC05280 bewerkt 1