🎨✨ Letterpress vs. Foliedruk: Ontdek de perfecte druktechniek voor jouw uitnodigingen en kaartjes! ✉️💌

Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw kaartjes of uitnodigingen te drukken. De juiste druktechniek kan jouw concept naar een ander niveau brengen. Twee populaire technieken zijn letterpress en foliedruk, elk met hun unieke uitstraling. Je ontdekt in deze blog wat de technieken zo uniek maakt, de verschillen en hoe je de beste keuze maakt voor jouw concept.

Letterpress: Eeuwenoude techniek

Letterpress is een eeuwenoude techniek waarbij je inkt in het papier drukt op verhoogde delen van een drukplaat. Zo krijg je een diepte effect op je drukwerk dat zorgt voor een luxe uitstraling. Het dikke papier dat vaak gebruikt wordt samen met het reliëf voegt een extra dimensie aan het ontwerp toe.

Als je kiest voor letterpress geef je je drukwerk een elegante afwerking. Het is een duurdere en tijdrovende manier van werken, maar met een mooi resultaat. Luxe geboortekaartjes en huwelijksdrukwerk worden vaak met letterpress gedrukt voor net dat ietsje meer.

Foliedruk: Glanzende luxe

Bij foliedruk wordt er een dun laagje folie, zoals de naam het zelf al zegt, onder hoge temperatuur op papier aangebracht. Het geeft een mooi glanzend effect en een luxe uitstraling. Je hebt talloze mogelijkheden zoals metallic, glitter, kleuren etc waardoor je een veelzijdige en visueel aantrekkelijke techniek krijgt. 

In tegenstelling tot bij letterpress ligt de folie hierbij op het papier en niet in het papiergedrukt zoals bij letterpress wel het geval is.

De glanzende folie zorgt ervoor dat je drukwerk meteen in het oog springt en een luxe gevoel uitstraalt. Bovendien is het snelle techniek en goedkoper dan letterpress. Foliedruk wordt daarom vaak bij geboortekaartjes gebruikt.

The best of both worlds

Beide technieken kunnen ook gecombineerd worden voor een echte luxe uitstraling. Eerst wordt de folie aangebracht en daarna wordt deze door een drukplaat zonder inkt dieper in het papier gedrukt. Mag jouw drukwerk echt een pareltje zijn? Dan kies je dus voor de combinatie van beide technieken

Welke techniek is de juiste keuze?

Boek dan snel een kennismakingsgesprek!

Welke techniek past nu het beste bij jouw ontwerp? Samen bekijken we jouw concept en ideeën en welke techniek hier het beste bij aansluit.

Zowel foliedruk als letterpress bieden een unieke manier om jouw creatieve visie tot leven te brengen en mensen te verrassen. Je drukwerk zal jullie verhaal uitstralen en een blijvende (in)druk achterlaten. Boek jouw kennismakingsgesprek en laten we samen iets bijzonders creëren!

Liesbeth achter laptop